banner sara imobil bistrita

Acte necesare vanzarii unui apartament

1. Acte de proprietate in original

a) in cazul actelor incheiate cu R.A. Locuinta, D.A.F.I.S. etc.:

  • contract vanzare cumparare sau contract de construire;
  • act aditional;
  • proces verbal de predare-primire a locuintei;
  • contract de imprumut;
  • dovada de achitare integrala (adeverinta).

b) in cazul actelor incheiate la notar - contract vanzare cumparare

c) in cazul mostenirilor, dupa caz, actele de proprietate de la punctul a) sau b) si certificatul / certificatele de mostenitor.La incheierea contractului de vanzare cumparare se vor prezenta in original toate actele fostilor proprietari (istoricul proprietatii).

2. Certificat fiscal de la Directia Taxe si Impozite Locale sau Primaria Localitatii unde se afla apartamentul. In certificatul fiscal trebuie precizat obligatoriu: proprietarul sau proprietarii cu numele corect; adresa corecta a apartamentului; suprafata de teren aferenta; fara datorii.

3. Incheierea de carte funciara de la judecatorie sau de la Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara - Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara - Biroul de Carte Funciara.

4. Extrasul de carte funciara (valabil 5 zile de la data depunerii cererii la Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara - Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara - Biroul de Carte Funciara ), care se obtine numai de biroul notarial. In extras trebuie sa se precizeze ca imobilul nu este grevat de sarcini.

Pentru obtinerea extrasului de carte funciara, trebuie sa se prezinte si sa completeze cererea la notariat, unul dintre proprietari, cu patru zile lucratoare inainte de incheierea contractului de vanzare cumparare.

5. Adeverinta de la asociatia de locatari/proprietari din care sa reiasa ca apartamentul nu are datorii la cotele de intretinere, vizata la primaria de sector.

6. Ultima chitanta de achitare a energiei electrice.

7. Schite cadastrale.

8. Certificate de casatorie vanzatori si cumparatori (daca este cazul), sau sentinta civila de divort cu mentiunea "definitiva si irevocabila".

9. Buletinele/cartile de identitate (trebuie sa fie in perioada de valabilitate), in cazul in care este expirat se prezinta pasaport si carnet de conducere Toate documentele se prezinta in original.

Despre noi

SARA IMOBIL este o societate de intermedieri imobiliare din Bistrita. Intermediaza vanzari, cumparari, inchirieri imobile, apartamente, case, vile, terenuri. Una dintre calitatile firmei o reprezinta rapiditatea in luarea deciziilor si promptitudinea in afaceri. Asteptam ofertele si sugestiile dumneavoastra pe adresa office@sarai.ro sau folosind formularul de la pagina de contact.